منطق پویا
یک زبان DL در سیستم های بازنمایی دانش، زبانی را برای تعریف پایگاه دانش (KB) و ابزارهایی برای استنتاج بر روی آن فراهم می کند. پایگاه دانش یک فناوری است که برای ذخیره سازی اطلاعات پیچیده ساختاریافته و غیر ساختاریافته (که مورد استفاده سیستم خبره است) استفاده می شود. دو نوع پایگاه دانش وجود دارد: پایگاه دانش داینامیک (پویا) و پایگاه دانش ایستا. در پایگاههای دانش پویا، بر خلاف پایگاههای دانش ایستا، مکانیسمی برای تکامل پایگاه دانش تا زمانی که بتوان پاسخ مناسبی پیدا کرد وجود دارد.
در رویکرد منطق توصیفی، می بینیم که یک پایگاه دانش ایستا (KB) حداقل شامل دو جزء، TBox و ABox ایستا (و گاهی اوقات یک RBox) است، و کوئری هایی که از پایگاه دانش گرفته می شود صرفاً با قوانین گزاره ای استنتاج می شوند. اما پایگاه دانش پویا که به نام پایگاه دانش و کنش (KAB) نیز شناخته میشود، شامل حداقل 4 جزء، TBox، یک ABbox پویا، مجموعه محدودی از کنش ها (یا برنامهها) و فرآیندی با چندین قانون کنش و احتمالاً برنامه غیر قطعی است که از ABoxهای KAB برای ذخیره نتایج محاسباتی (متوسط و نهایی) خود استفاده می کند و کوئری ها از KAB توسط قوانین گزاره ای و قوانین فعالیت، استنتاج می شوند. این سیستم صوری مبتنی بر KAB می تواند در هستان نگارها و گراف های دانش پویا پیاده سازی شود.
ما در تیم برهان سعی می کنیم به عنوان بخشی از تحقیقات اساسی خود به این هدف دست یابیم و آمادگی داریم که «منطق پویا» را به عنوان بخش مهمی از پروژه KAB به شما آموزش دهیم.
برای اطلاعات بیشتر و شرکت در دورههای آنلاین یا آفلاین ایمیل ارسال کنید.
در ادامه طرح کلی دوره «منطق پویا» آمده است:
- منطق موجهات گزارهای
- نحو
- نظام اصل موضوعی
- معنا (مدل کریپکی)
- روش تابلو
- دیگر منطق های توسعه یافته
- منطق زمان
- منطق مکان
- منطق تکلیف
- منطق معرفت
- و …
- منطق پویای گزارهای
- نحو
- نظام اصل موضوعی
- معنا (مدل کریپکی)
- روش تابلو
- منطق پویای توصیفی
- معنا
- نحو
- روش تابلو
- DALCO@
- DDL-lite ^pr R
- پیاده سازی
- چالش ها
- پیچیدگی (در زمان و فضا)